Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csiga/ Élősködő ,,csapda"
 
Ez az úgynevezett csapda csak egy kiemelő szerkezet. Teljesen megszűntetni a csiga inváziót ezzel a módszerrel nem lehetséges, viszont féken tartásnak nem rossz. Egy próbát megérJ. A fő cél az elgondolásnál az, hogy ne kelljen könyékig túrni az akváriumban.
 
Hozzávalók:
  • Egy átlátszó műanyag pohárszerűség (nem kell olyan hosszú, mint egy pohár, csak a fele.)
  • Damil
  • 2-3 kavics
  • Hurkapálca
 
Szerszámok:
  • Olló
  • Kés
  • 1 Tekercs damil
 

A pohárkánk felső részébe fúrjunk/szúrjunk 3 lukat.

A lukakba fűzzünk damilt és úgy kössük össze őket hogy ha az összekötésvél fogjuk, az alkotásunk vízszintesen álljon.

Kép

 

A csomózási ponthoz még egy darab damilt kössünk, ami olyan hosszú, hogy az akvárium aljára süllyesztett csapda zsinórja bőven kilógjon a vízből, hiszen ezzel fogjuk majd kihúzni.

A zsinór végére kössünk egy darabka hurkapálcát, hogy kényelmesen meg tudjuk fogni.
A pohárkába dobjuk bele a 3 kavicsot és már lógathatjuk is be az akváriumba.

Már csak a megfelelő csalit kell kitalálnunk. Csigák esetében pl Forrázott uborka. Ha a csigák már ellepték az uborkát az edényben emeljük ki az egészet a vízből, szedjük le az uborkárol a csigákat és mehet egy újabb körre a csapda. Élősködők, bogárszerű lények esetében (nekem a garnélás akváriumban ilyen gondom van…) egy darabka szív jó szolgálatot tehet csaliként. 1 órát áztassuk a szivet és már használható is.

 

Kép

Rajzoltam hozzá 2 mintát,hogy hova kellenek a lukak, és a damil hogy van benne.Akinek kell mert nem tudja elkészíteni a nélkül írjon egy kommentet az e-mail címével, és hogy melyik kép kell neki,és elküldöm mailban,mert nem engedi feltölteni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.