Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Cserépbujkáló

 

Ezt a bújkálót ötletadásnak írom le,és aztért hogy tanuljatok más (az enyém) kárából. Valóban nem egy nagy írás,és más is ki találhatja hogy hogy csinálja meg, szoval én nem mondom hogy ez valami féle spanyol viasz, de akit érdekel elolvashatja, hogy hogy készítse el ezt:
Kép 
Hozzávalók:
Kis virágcserép (Anyaga: cserép)
 
Eszközök:
Fúró
Hegyes fém szerszám
Reszelő
Csiszoló
 
Elkészítés:
A cserepet vegyük magunk elé. A hegyes fém eszközzel karcoljuk bele a szélesebb résztől fogva a bejáratul szolgáló részt. Ez csak egy fejjel lefelé fordított „U” betű
szerűség. Jó erősen, mélyre karcoljuk, mert elég nagy a valószínűsége hogy a fúrásnál betörik a cserép,ezért ha jól belevéstük akkor az mentén fog törni. Nem 100% hogy törik, de nálam pl.: megtörtént.
A vájat mentén egy közepes méretű fúrófejjel, az „U” betű aljától kiindulva a két szárán felváltva furkálva haladjunk végig.
Ha eltörik és a vonal mentén teszi nincs is több dolgunk, ha nem akkor majd a furkálás után viszonylag könnyen ki tudjuk majd törni.
Ha sikerült kiszedni a darabot a fúró csiszoló fejével (Ha van, ha nincs akkor más reszelő és csiszoló segítségével;) csiszoljuk simára a széleket.
A fúróval mostmár fokozottan óvatosan a fejjel lefelé fordított cserép közepén fúrjunk egy lukat (nagy fejjel). Reszeljük, és csiszoljuk simára. Akkora luk kell hogy a fény besüssön a lukon egy kicsit. Ezzel el is készült a bujkáló.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mainapon99@gmail.com

(Zágorhidi Sebestyén, 2014.01.02 17:29)

Heló:) örülök hogy raktál fel írást. egy kérdésem lenne: semmi forrázás nem kell?