Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Metilénkék Vs. Malachitzöld

 

Most egy kis összefoglalást fogsz olvasni melyben összehasonlítjuk a metilénkéket és a malachitzöldet.

 

A Malachitzöld szélesebb spektrumú,készítmény.A Metilénkék tulajbonképp etilalkohol és színezék.Csírátlanít és hatékonyan gátolja a penészgombák elszaporodását.A malachit zöld erős méreg,a halgazdaságoknál már csak ikravédelemre használják.Nagyobb mennyiségben beépülve, a halak szervezetébe, az emberre is veszélyes lehet.Az élő szervezetekre gyakorolt mérgező hatása miatt tiltották be a nagyüzemű alkalmazását.Akvarisztikai célra, mid a két szert, törzsoldatok formájában forgalmazzák.Az előírt mennyiségek nem okoznak kárt a halkban és az ikrákban ( A zebradániókon és az ikráin tesztelték a készítményeket)Az akvarisztikai célra gyártott készítmények közül a malachit zöld minősül hatékonyabb szernek.Én fele, fele arányban használom, egyszerre mind a két szert, de csak indokolt esetben.Mind két szer károsítja a bontóbaktérium telepeket is, jól meg kell fontolni, mikor és milyen mértékben használjuk.

 

Amúgy ezek a készítmények azért tartalmaznak festéket mertt ezek segítségébel tapad rá a szer a hal testére.Vannak olyan betegségek ahol ki kell emelni a halat és közvetlen a fertőzött részre cseppenteni,így a festékkel a gyógyszer is rátapad a halra és hatékonyabb kezelést tesz lehetővé.

 

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mikunya@freemail.hu

(róbert, 2014.06.16 21:06)

Nos, a metilénkék a szélesebb spektrumú készítmény, csak nagyobb dózisban kell adni, és sokkal kevésbé toxikus. Egyik sem alkohol. Nem azért tartalmaznak festéket, hogy megtapadjanak a halon,hanem azért , mert ezek festékek.

Re: mr_adi_28@yahoo.com

(fazakas adorjan, 2015.12.03 16:40)

a halakat ki kell szedni az akvariumbol a malakit zold kezeles soran?

Metilénkék

(Judah, 2015.11.26 13:50)

Én ezt használtam először, és Isten a tanúm rá, hogy az első alkalommal hatott, ugyanis a darakóros halam gyengélkedni látszott, mígnem a metilénkék kifejtette hatását, utána lett jobban, és a tubuson 3 napos kúrát írtak elő. Úgy vélem, hogy a Metilénkék (is) a leghatékonyabb gyógyszerekhez sorolható.

belikisti@gmail.com

(kompot, 2014.05.14 08:23)

Azt szeretném megtudni hogy hol lehet ezeket a szereket beszerezni?

Re: belikisti@gmail.com

(Judah, 2015.11.26 13:44)

Gazdaboltból, állatkereskedésből veszem ezeket. Kérdés, hogy gyógyszertárban adnak e?