Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szabad vízből szedett növény
előkészítése
 Kép
Hozzávalók:
  • A növény
  • Neomagnol tabletta (vagy más, ami le van írva)
  • Tőzegkivonat
 
 
Szerszámok:
  • Befőttes üveg
  • Tőzeg kivonat
  • Olló (a beteg levelek eltávolításához és gyökér visszavágásához)
 
Kezelés: egy alapos mosás után egy kevés timsó 1-2 percig és öblítés. Vagy háztartási fehérítő 1 rész fehérítő 19 rész víz, arányban 1 percig, utána öblítés. Másik módszer: 1db Neomagnol tablettát feloldasz 3-4 liter vízben, 5perc áztatás után öblítés. Ha ez megvan akkor egy befőttes üvegbe teszem, és keresek egy félárnyékos helyet az udvaron vagy
a lakás ablakában, olyan helyet ahol nem éri tűző nap. Egy kis tápsó vagy tőzegkivonat, és egy-két hét után, ha életben marad, meg lehet próbálni, az aksiba ültetni. Amíg az üvegben van, 2-3 naponta kell a vizet cserélni és inkább árnyékban, mint a napon legyen. Mielőtt az aksiba teszed, megismételheted a fertőtlenítés valamelyikét, a biztonság miatt. A neomagnolt az akváriumban is használom, ha elszaporodnának a baktériumok. 1 neomagnol 100Liter vízhez.
Dezinfekt + malachitzöld 10-10 csepp 5 liter vízbe és 30percet ázik a növény. 1 nap alatt lerendez minden kórokozót, a szűrőt ki kell venni, mert a hasznos bacikat sem kíméli. Használata után 50% vízcsere és élőflóra (baktérium kultúrát) egy kupaknyi. Ha vigyázol az etetéssel, csinálod rendesen a vízcseréket, és rendszeresen leszívod a talajról az
ázalékot , akkor nincs szükség erre. Na és még egy fontos dolog, nagyon kell vigyázni a szűrőben, a bontó baktériumokra. Ha 5-6 liter vízbe teszel 1 tablettát, akkor bármilyen akváriumi tárgy, berendezés, talaj, fertőtlenítésére használható és biztos csírátlanító. Az erősen fertőzött betegek, használati tárgyait is rövid idő alatt fertőtleníti.
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest, XV.ker.

(Máté Ferenc, 2016.10.16 10:56)

Köszönöm! Sok hasznos módszert és adatot tartalmaz.
Kiegészíteném még, hogy a víz opálos zavarosodását okozó infuzóriumok féken tartására nálam kitűnően bevált a nagyon híg csersav-por alkalmazása. Csersav-port a patikákban fillérekért lehet kapni, és mindössze 0,05g elegendő 100 l vízhez. Töményebben nem is szabad alkalmazni.